V Podhorské nemocnici v Rýmařově byly dokončeny modernizace v hodnotě několika milionů korun

Celkovou revitalizací prošly budovy A a C v rýmařovské části Podhorské nemocnice, tedy objekty, kde jsou převážně umístěny lůžkové i ambulantní rehabilitační provozy, a také oddělení ošetřovatelské péče a oddělení sociálních hospitalizací. Kromě provedených stavebních úprav byl na řadu oddělení pořízen nový nábytek a další moderní vybavení.

"Cílem projektu, který vycházel z doporučení Energetického auditu, bylo snížit spotřebu energií a v neposlední řadě objekty také zestetizovat. Proto došlo k zateplení stěn a stropů, nainstalovány byly izolační fólie za radiátory a také termostatické ventily pro regulaci teploty. Vyměněna byla stará dřevěná okna a dveře za nová plastová. A opravám se nevyhnula ani střecha," popsala modernizaci ekonomka Podhorské nemocnice Ing. Irena Orságová s tím, že investorem celé akce bylo město Rýmařov, přičemž Podhorská nemocnice se bude podílet částkou 5,5 miliónů korun formou zvýšeného nájemného.

Oddělení ošetřovatelské péče bylo vybaveno moderními elektricky polohovatelnými pečovatelskými lůžky a také nočními stolky, a to v celkové hodnotě 758 tisíc korun. Pacienti na oddělení rehabilitační a fyzikální medicíny zase mohou využívat nové noční stolky za 90 tisíc korun. "Stavební rekonstrukcí prošla rovněž místnost pro zemřelé, která byla také vybavena novým chladicím boxem. Současně jsme zmodernizovali chladící místnost pro odpady," doplnila ekonomka Irena Orságová a dodala, že dalších 170 tisíc bude ještě letos investováno do výměny dorozumívacího zařízení mezi sestrou a pacienty na obou lůžkových odděleních rýmařovské části nemocnice. Při modernizaci se nezapomnělo ani na stravovací provoz, kde byl pořízen nový varný kotel v hodnotě 105 tisíc korun.

Skupina AGEL převzala obě současná pracoviště Podhorské nemocnice v roce 2005, bruntálská nemocnice byla v konkursu a její stav byl katastrofální. Od té doby společnost investovala do nákupu nových přístrojů a modernizace nemocnice téměř 80 milionů korun.

Ing.Hana Szotkowská - mluvčí holdingu AGEL
tel: 725 310 241, e-mail: hana.szotkowska@agel.cz