Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Nové vedení Vítkovické nemocnice a Nemocnice Nový Jičín

22.7.2016

Společnost AGEL, která je největším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě, mění k prvnímu srpnu vedení ve svých nemocnicích v Moravskoslezském kraji, a to ve Vítkovické nemocnici v Ostravě a v Nemocnici Nový Jičín.

„Šlo o dlouho dopředu připravenou organizační změnu, která je součástí naší dlouhodobé strategie manažerského posilování vedení našich nemocnic. Novým předsedou představenstva Vítkovické nemocnice se stane Petr Kovařík, který nahradí Marii Marsovou,“ popsal základní důvod personální změny předseda představenstva Společnosti AGEL Ján Dudra. MUDr. Marie Marsová, MBA, se profesně vrací do místa svého bydliště, Prostějova, kde nastoupí do čela akciové společnosti Středomoravská nemocniční, která sdružuje nemocnice Prostějov, Přerov a Šternberk.

„Ve své funkci naváži na úspěšný rozvoj nemocnice v minulých letech. Díky rekonstrukci centrálních operačních sálů v loňském roce může nemocnice poskytovat špičkovou medicínu v moderních podmínkách. Právě další rozvoj poskytované péče bude jednou z oblastí, na kterou bych se rád zaměřil,“ uvedl Petr Kovařík.

Na úspěchy minulého vedení naváže také MUDr. Martin Metelka, MBA, v Nemocnici Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL od roku 2012. „Nemocnice má díky investicím skupiny AGEL jedny z nejlépe vybavených operačních sálů ve střední a východní Evropě. V loňském roce zde proběhla obnova vybavení Onkologického centra za 150 miliónů korun a další investice, především v oblasti obnovy přístrojové techniky, budeme realizovat i nadále,“ poodhalil Martin Metelka.

Ing. Petr Kovařík (*1969) je absolventem Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava, kde vystudoval ekonomii, marketing a obchod. Od roku 2010 působil jako ředitel nemocnice v Karviné-Ráji, jejíž součástí je pobočka v Orlové, později mu byla Moravskoslezský krajem přidělena také Nemocnice s poliklinikou v Havířově. Ing. Kovařík působil rovněž jako ředitel Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR a 2 roky také ve funkci ekonomického náměstka na Masarykově onkologickém ústavu.

MUDr. Martin Metelka, MBA, (*1955) je absolventem Fakulty všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze. Má rovněž bohatou praxi s vedením zdravotnických zařízení. Od roku 1993 byl ředitelem Vsetínské nemocnice, kterou vedl až do roku 2013. Do Nového Jičína přichází z Uherskohradišťské nemocnice, kde působil jako vedoucí úseku léčebně preventivní péče.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL