Tři společnosti skupiny AGEL mají od 1. července nové vedení

3.7.2017

V čele vedení tří společností skupiny AGEL došlo od 1. července k personálním změnám.

Jesenickou nemocnici vede nově MUDr. Jana Chrastinová, MBA, která byla jmenována do funkce předsedy představenstva. MUDr. Jana Chrastinová vystudovala Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a svou kariéru započala v Nemocnici Zábřeh na Moravě. Poté působila v Nemocnici Šumperk - šest let na postu zástupce primáře a následně také jako primářka oddělení. Do Jesenické nemocnice nastoupila v červnu 2016, působila v představenstvu společnosti a jako lékařka gynekologicko-porodnického oddělení. Od dubna letošního roku zastává post primářky gynekologicko-porodnického oddělení.

Nemocnici Šternberk od 1. července  řídí MUDr. Vítězslav Vavroušek, MBA, MPH, který se stal členem představenstva společnosti Středomoravská nemocniční, jež šternberskou nemocnici provozuje. MUDr. Vítězslav Vavroušek, MBA, MPH (61 let) absolvoval Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Nejdříve působil jako lékař na anesteziologickém oddělení v Krajské nemocnici v Ostravě, poté v nemocnici ve Šternberku, kterou následně až do roku 2007 řídil. Ve skupině AGEL působí od roku 2012, kdy nastoupil na pozici ombudsmana a ředitele Vědeckovýzkumného institutu AGEL. Do Šternberka přechází z Jesenické nemocnice, kde zastával od loňského února, kdy společnost AGEL toto zdravotnické zařízení převzala, pozici předsedy představenstva. Od března letošního roku je opět také veřejným ochráncem práv ve společnosti AGEL.

Dopravní zdravotnictví vede Ing. Artur Lukša, který byl jmenován předsedou představenstva. Ing. Artur Lukša se narodil v roce 1973. Po vystudování Obchodně podnikatelské fakulty na Slezské univerzitě v Opavě pracoval ve sféře bankovnictví. Ve skupině AGEL působí od roku 2005, přičemž do představenstva společnosti Dopravní zdravotnictví byl zvolen coby člen již v roce 2007.