Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Zaměstnanci AGELu vysbírali 150 kilogramů šatstva pro charitu

5.12.2017

Oblečení, lůžkoviny, boty i ručníky - takový byl obsah desítek pytlů a krabic, které společně nashromáždili zaměstnanci společnosti AGEL v rámci tradiční Vánoční sbírky NADACE AGEL. Vysbírané dary, jejichž hmotnost přesáhla 150 kilogramů, pak předali pražskému Azylovému domu svaté Terezie v Karlíně, kde je zaměstnanci v nejbližších chladných dnech rozdělí mezi potřebné.

Oblečení a další dary, které shromáždili zaměstnanci společnosti AGEL, přitom během letošní zimy pomohou hned stovkám lidí v těžké životní situaci, ať už jsou to matky s dětmi v nouzi, lidé bez domova nebo lidé v jiné tíživé životní situaci.

Azylový dům svaté Terezie, kterému byly dary předány, slouží nejen jako azylový dům, ale také jako noclehárna a nízkoprahové denní centrum. Většina klientů, kteří sem přicházejí, jsou lidé bez domova. V nízkoprahovém denním centru mají možnost se vysprchovat, ale také pořídit si něco na sebe – aktuálně i díky zásobám od zaměstnanců společnosti AGEL. V jídelně zde navíc příchozí dostávají polévku, chléb, čaj a kávu, a mohou využít i krátkodobého přenocování na noclehárně nebo dlouhodobější ubytování v azylovém domě.

„Zájem o Vánoční sbírku ze strany našich zaměstnanců byl opravdu velký, což je jasným důkazem toho, že solidarita mezi lidmi zdaleka nevymizela. Upřímně děkuji každému, kdo se do akce zapojil a přispěl do vánoční sbírky dle svých možností,“ říká členka správní rady NADACE AGEL Maya Nováčková s tím, že předvánoční sbírka neprobíhala pouze na pražské centrále společnosti AGEL, ale do akce se zapojili také tisíce zaměstnanců českých a slovenských nemocnic skupiny AGEL, kteří vysbírané věci předávali do azylových domů v místě svého působení.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL