Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Nemocnice skupiny AGEL v Moravskoslezském kraji letos ošetří rekordní počet pacientů

8.12.2017

Společnost AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. Jen v České republice provozuje jedenáct nemocnic, z toho pět v Moravskoslezském kraji – Vítkovickou nemocnici, Nemocnici Podlesí, Nemocnici Nový Jičín, Podhorskou nemocnici a Nemocnici Český Těšín.

Během jedenácti měsíců letošního roku bylo v zařízeních skupiny AGEL ambulantně ošetřeno přes 1,4 miliónu pacientů a dalších 52 tisíc klientů bylo v tomto období hospitalizováno. „Dle předpokladů do konce roku v našich zařízeních v Moravskoslezském kraji poskytneme péči více než 1,5 miliónu klientů, což bude dosud rekordní počet,“ odhaduje předseda představenstva společnosti AGEL MUDr. Milan Leckéši.

Společnost AGEL ve svých zdravotnických zařízeních pravidelně investuje, jen v letošním roce činily souhrnné investice v celé skupině 440 miliónů korun, přičemž za posledních pět let se jedná o 2,5 miliardy korun. Zhruba čtvrtina z této částky míří do zařízení v Moravskoslezském kraji.

Největší investicí tohoto roku v rámci Moravskoslezského kraje byl nákup a modernizace angiolinek v Nemocnici Podlesí. Třinecká nemocnice získala dva zcela nové nejmodernější angiologické přístroje a další tři zmodernizovala. Celková investice do zakoupení a modernizace špičkového přístrojového vybavení dosáhla téměř 31 miliónů korun. Angiolinky jsou využívány v každodenním provozu při průměrném počtu vyšetření zhruba 500 pacientů měsíčně. Slouží přitom jednak k vyšetření věnčitých tepen, které přivádí krev do srdeční svaloviny, ale také k vyšetření tepen - od aorty po končetinové tepny i tepny krku zásobující mozek.

AGEL Střední zdravotnická škola

Klíčovým momentem roku 2017 bylo pro společnost AGEL září, kdy došlo k otevření Střední zdravotnické školy AGEL v Ostravě - Koblově, kde aktuálně studuje celkem 112 studentů ve třech prezenčních a jednom dálkovém oboru.

„Naše střední škola vznikla na základě stálého a prohlubujícího se nedostatku zdravotnického personálu v České republice. Cílem školy je podílet se na výchově budoucího zdravotnického personálu s dopadem na jeho stabilizaci. Aktuálně nabízíme studium v maturitních oborech Zdravotnický asistent, Laboratorní asistent a Zdravotnické lyceum, přičemž poslední zmíněný lze studovat i dálkově. Do budoucna bychom navíc chtěli rozšířit náš studijní program i o obor diplomovaná všeobecná sestra na vyšší odborné škole,“ říká Ing. René Janosch, člen dozorčí rady Střední zdravotnické školy AGEL.

Nově otevřená Střední zdravotnická škola AGEL přitom klade maximální důraz na praxi. V prvních třech měsících studia absolvovali studenti SZŠ AGEL trojici exkurzí s praktickou výukou. Konkrétně během měsíce září nahlédli do chodu některých oddělení či laboratoří ve Vítkovické nemocnice, poté za nimi přijeli zdravotníci z oddělení ARO Vítkovické nemocnice a spolu se studenty trénovali praktický nácvik resuscitace a naposledy v listopadu studenti navštívili chirurgické oddělení Vítkovické nemocnice, kde si kromě prohlídky prostor a výkladu ohledně chodu chirurgického oddělení vyzkoušeli také sádrování.

 

V Moravskoslezském kraji provozuje společnost AGEL

  • pět nemocnic: Vítkovickou nemocnici v Ostravě, Nemocnici Podlesí v Třinci, Nemocnici Český Těšín, Nemocnici Nový Jičín a Podhorskou nemocnici
  • dvě polikliniky: Hornickou polikliniku a Polikliniku AGEL v Ostravě
  • specializovaná pracoviště: Oční centrum AGEL v Ostravě, Novojičínské diagnostické centrum
  • Laboratoře AGEL (Ostrava, Nový Jičín, Bílovec, Kopřivnice, Třinec)
  • Síť Lékáren AGEL (15 lékáren v MS kraji, 25 v celé ČR)

Celkově je v České a Slovenské republice zaměstnáno ve skupině AGEL více než 13 tisíc pracovníků.

 

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL