Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Žáci základních škol si vyzkoušeli, jaké je být středoškolákem ve Střední zdravotnické škole AGEL

18.6.2018

Co obnáší být středoškolákem a jaké znalosti a dovednosti jsou k tomu potřeba, to si v pátek 15. června vyzkoušelo na sedm desítek žáků 8. tříd tří základních škol z Ostravska. Na celé dopoledne se totiž stali hosty AGEL Střední zdravotnické školy, kde si pro ně studenti spolu s učiteli připravili zábavně vzdělávací program. Cílem akce bylo seznámit žáky základních škol se studiem zdravotnických oborů.

Zábavně-vzdělávací program „Na 180 minut středoškolákem“ si postupně vyzkoušeli žáci osmých tříd slezskoostravských základních škol Chrustova, Bohumínská a Pěší. Na účastníky čekalo celkem osm stanovišť, která představovala všechny vědní a dovednostní disciplíny, se kterými se studenti střední zdravotnické školy denně zabývají.

„Společně s učiteli jsme vytvořili zajímavé a snad i zábavné úkoly, které si mohli žáci základních škol vyzkoušet. V rámci matematiky jsme připravili logické hry a hlavolamy, v češtině si zase žáci vyzkoušeli sestavit dadaistickou báseň. Nechybělo ani protažení s míčem či šplh v tělocviku, a samozřejmě odborné předměty jako somatologie či ošetřovatelství, kde si žáci vyzkoušeli první pomoc, manipulaci s novorozencem nebo stlaní lůžka,“ přiblížila náplň zástupkyně ředitele Střední zdravotnické školy Mgr. Alžběta Panáková.

Na prvním místě se nakonec umístila Základní škola Bohumínská. Její žáci splnili úkoly za nejvyšší počet bodů a obsadili dokonce všechna první tři místa. Z Koblova si tak odváželi kromě diplomů také dárky, které věnovala společnost AGEL. „Jsem moc ráda, že školy naše pozvání přijaly. Přeci jen jsme v bezprostřední blízkosti a děti i učitelé alespoň zjistili, co se tady učíme a jak to na naší škole vůbec vypadá,“ uzavřela zástupkyně ředitele s tím, že se na vzdělávací akci objevilo hned několik šikovných žáků, kteří by byli vhodnými adepty pro studium ve zdravotnictví.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL