Jak pečovat o pleť poradí nejkrásnější lékárnice na své roadshow po 14 Lékárnách AGEL

24.5.2019

Diagnostiku pleti moderním přístrojem a na to navazující poradenství, jak pečovat právě o tento typ pleti, nabízí zcela zdarma během své roadshow po Lékárnách AGEL lékárnice PharmDr. Jana Doleželová, Miss České republiky z roku 2004.

Roadshow s Miss České republiky 2004 začala v pondělí 13. května v Říčanech a v nejbližších dnech proběhne i na východě republiky. Nejbližší zastávkou bude Lékárna v Nemocnici Podlesí v Třinci na ulici Konská (pondělí 3. 6., 7:30-15:30 hod.), dále Lékárna AGEL Šumperk na ulici M. R. Štefánika (úterý 4. 6., 8-16 hod.), Lékárna AGEL v Nemocnici Valašské Meziříčí (středa 5. 6., 8-16 hod.), Lékárna AGEL ve Vítkovické nemocnici v Ostravě (čtvrtek 6. 6., 7:30-11 hod.), Lékárna AGEL na ostravském Masarykově náměstí (čtvrtek 6. 6., 12-16 hod.), Lékárna AGEL Frýdlant nad Ostravicí (pátek 7. 6., 8-16 hod.), nebo třeba Lékárna AGEL v Brně na ulici nádražní (pondělí 10. 6., 10-18 hod.). Poslední zastávkou pak bude Lékárna AGEL ve Šternberku na ulici Jivavská 20 (pátek 14. 6., 7:30-15 hod.). Více informací naleznete na webu www.lekarna.agel.cz.

„Jedním z mnoha benefitů kosmetiky nabízené v Lékárnách AGEL je například skutečnost, že je neparfémovaná a hypoalergenní. Mezi lékárenskou kosmetikou navíc najdeme přípravky na akné, na pleť s alergií, atopickou pokožku a na další typy problematické pokožky. Je důležité především znát svůj typ pokožky, s čímž umíme dobře poradit pomocí přístroje k diagnostice pleti, a na základě konkrétního typu pleti teprve vybírat vhodné přípravky,“ řekla PharmDr. Jana Doleželová s tím, že pro návštěvníky akce je připraven také dáreček pro bezpečný pobyt v létě na slunci. Při koupi dvou produktů solární péče Ladival dostanou návštěvníci od Lékáren AGEL zdarma Ladival tuhý stick na obličej s ochranným faktorem 50. Tato nabídka platí vždy v den konání akce s PharmDr. Janou Doleželovou s použitím Klientské karty Lékáren AGEL při nákupu.

Pleti škodí stres, nevhodná strava, smog i nevhodná péče o pleť. A protože aspoň některý z těchto vlivů zatěžuje téměř každého z nás, jen minimum lidí má pleť bez jakýchkoli neduhů. Pod pojmem problematická pleť se může skrývat široké spektrum projevů, které vyžadují zvýšenou pozornost a péči, např. suchá pleť štípe, až pálí, tvoří se šupinky na rozdíl od mastnější pleti, která se projevuje mastným filmem a zvětšenými póry. Ty jsou pak náchylnější na zadržování nečistot a tím se tvoří pupínky nebo černé tečky, tzv. komedony.

Zatím co v případě suché pleti je důležité ji hydratovat a chránit proti opětovnému vyschnutí, u pleti mastné, je podstatné ji pravidelně zbavovat nečistot a excesivního mazu, aby se zabránilo tvorbě zánětlivých procesů na pokožce.

Příloha: