Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Konsolidovaný zisk zdravotnické skupiny AGEL dosáhl v roce 2019 hodnoty 843 milionů korun

17.7.2020

Skupina AGEL dosáhla v roce 2019 konsolidovaného zisku před zdaněním 843 milionů korun.

Skupina AGEL využívá synergií, které jí poskytuje široké zastoupení v České republice i na Slovensku. U poskytovatelů zdravotních služeb v obou republikách probíhá řada společných projektů, jako je například automatizace laboratoří nebo pořízení nových přístrojů magnetické rezonance.

Dlouhodobým strategickým cílem skupiny AGEL je dosažení stavu, kdy každá nemocnice bude mít ve spektru svých služeb unikátní zdravotní službu, která bude charakteristická pro dané zařízení.

V roce 2020 bude skupina AGEL dále navyšovat počty lůžek následné a paliativní péče. Společnost plánuje rozsáhlé investice do nových nemocničních pavilonů a přístrojové techniky.

Skupina AGEL zaměstnává 13,5 tisíce pracovníků. Vloni bylo ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL provedeno 5,6 milionu ambulantních ošetření, uskutečnilo se 232 tisíc hospitalizací, 55 tisíc operací a narodilo se zde 13 tisíc dětí. Tržby skupiny se meziročně zvedly z 12 miliard na 13,2 miliardy korun.

Skupina AGEL provozuje 22 nemocnic, síť poliklinik, lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. Skupina zřizuje AGEL Střední zdravotnickou školu a Vyšší odbornou školu zdravotnickou.

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL