Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

V nemocnicích skupiny AGEL porostou mzdy

11.2.2016

Výsledkem vyjednávání v rámci Skupinové kolektivní smlouvy mezi mateřskou společností AGEL a.s. a Sdružením odborových organizací skupiny AGEL (SOOSA) je mzdové navýšení. Průměrný výdělek zdravotnických pracovníků ve skupině AGEL se zvýší o více než 4%, což v platové sféře odpovídá navýšení tarifu přibližně o 5,7% až 6%. Toto navýšení plně koresponduje s navýšením platů zdravotnických pracovníků deklarovaným Ministerstvem zdravotnictví ČR.

„Plně si uvědomujeme význam, který mají naši zaměstnanci pro skupinu a také společenskou odpovědnost, kterou naopak ke svým zaměstnancům máme my. I jako soukromý subjekt jsme se rozhodli postupovat při jednání se Sdružením odborových organizací skupiny AGEL tak, aby růst mezd v naší skupině korespondoval s návrhem Ministerstva zdravotnictví ČR,“ uvádí předseda představenstva společnosti AGEL a.s. MUDr. Ján Dudra, Ph.D., MPH.

Kolektivní vyjednávání probíhalo od měsíce listopadu 2015. „Jsem velmi rád, že se nám podařilo dospět k dohodě a vyjednat navýšení mezd. Skupinová kolektivní smlouva navíc obsahuje i řadu dalších zajímavých benefitů pro zaměstnance,“ doplnil předseda Sdružení odborových organizací skupiny AGEL Pavel Michna.

Skupina AGEL sdružuje v rámci České republiky nejen nemocnice a polikliniky, ale také síť lékáren, nezdravotnická zařízení a distribuční a servisní společnosti.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL