Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

AGEL vloni hospodařil se ziskem 612 miliónů korun

7.7.2017

Skupina AGEL, která je nejúspěšnějším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě, dosáhla v roce 2016 konsolidovaného zisku 612 miliónů korun.

„Výše hospodářského výsledku odpovídá našim plánům a je v souladu s našimi investičními aktivitami v minulém roce,“ komentoval hospodářský výsledek předseda představenstva společnosti AGEL MUDr. Milan Leckéši.

V České republice získala v roce 2016 společnost AGEL a.s. tři nová zdravotnická zařízení – Jesenickou nemocnici a. s., Nemocnici Louny a. s. a Hornickou polikliniku s. r. o. v Ostravě̌.

V roce 2016 AGEL významně expandoval také na Slovensku, kde získal do svého vlastnictví pět zdravotnických zařízení, kterými jsou Nemocnica Košice-Šaca a. s. - 1. súkromná nemocnica, NEMOCNICA Handlová - 2. súkromná nemocnica, s. r. o., NEMOCNICA Bánovce – 3. súkromná nemocnica, s. r. o., A- KLINIK Bratislava s.r.o a SILICEA s. r. o.

„Koupě nemocnice v Lounech byla pro naši skupinu symbolická, protože jde o první lůžkové zdravotnické zařízení mimo území Moravy, kde dosud převážně působíme. Jedná se o začátek realizace našeho dlouhodobě plánovaného záměru v oblasti akvizičních aktivit. Máme zájem působit v dalších místech celé České republiky a dále se rozvíjet i na Slovensku,“ naznačil další plány skupiny AGEL Milan Leckéši.

Skupina AGEL významně investuje ve společnostech, které do své péče získala. V loňském roce to bylo celkem 425 miliónů korun, přičemž mezi největší investice patří vybudování nového pavilonu magnetické rezonance v Nemocnici Přerov za 42 miliónů korun, modernizace přístrojového vybavení Jesenické nemocnice v hodnotě 30 miliónů korun či přebudování endoskopického pracoviště Centra péče o zažívací trakt Vítkovické nemocnice v Ostravě za 17 miliónů korun.

Vloni bylo ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL v České a Slovenské republice ambulantně ošetřeno téměř 2,5 miliónu osob, hospitalizováno zhruba 170 tisíc pacientů a narodilo se zde přes 10 tisíc dětí.

V České republice v současné době AGEL provozuje 11 nemocnic, síť poliklinik, lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. Od roku 2006 působí AGEL také na Slovensku, kde v současnosti provozuje osm nemocnic, specializovanou nemocnici AGEL Clinic v Bratislavě a další zařízení.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL