Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

AGEL Střední zdravotnická škola otevře pobočku v Českém Těšíně. V lednu se představí veřejnosti.

5.1.2018

Ostravská AGEL Střední zdravotnická škola otevře od nového školního roku svou pobočku v Českém Těšíně, a to v prostorách Základní školy Slovenská 1. Zájemci o studium zdravotnických oborů si mohou nové pracoviště školy prohlédnout už příští týden, a to v rámci Dne otevřených dveří ve středu 10. ledna od 14 do 17 hodin.

„Rozšířením školy o detašované pracoviště v Českém Těšíně reagujeme na obrovskou poptávku o zdravotnické obory ze strany žáků z regionu. Zároveň zde skupina AGEL provozuje nemocnice, se kterými můžeme při výuce spolupracovat, proto jsme zvažovali tuto lokalitu,“ uvedl ředitel AGEL Střední zdravotnické školy Ing. Vladimír Janus.

Dle zájmu ze strany žáků by zde škola mohla každý rok otevřít dvě třídy, neboť smluvené prostory v Základní škole Slovenská 1, kde bude českotěšínské pracoviště školy sídlit, nabízejí dostatečnou kapacitu. „Našli jsme zde výborné zázemí v podobě základní školy, která měla volné dostatečně velké prostory. Máme teď do září dostatek času, abychom zde vytvořili alespoň tak příjemné zázemí, jaké mají naši studenti v Ostravě - Koblově,“ doplnil ředitel Janus.

AGEL Střední zdravotnická škola byla otevřena v září 2017 v Ostravě a aktuálně vychovává 112 budoucích zdravotníků ve třech oborech – zdravotnický asistent (praktická sestra), laboratorní asistent a zdravotnické lyceum. Více informací naleznou zájemci na webových stránkách školy szs.agel.cz.

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL