Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

AGEL Střední zdravotnická škola otevřela novou pobočku v Českém Těšíně

4.9.2018

Celkem 56 studentů v oborech Zdravotnický asistent a Zdravotnické lyceum se začalo v tomto školním roce vzdělávat v AGEL Střední zdravotnické škole v Českém Těšíně. Po úspěšném prvním roce provozování školy v Ostravě-Koblově otevřela skupina AGEL, která je poskytovatelem zdravotní péče, další pobočku školy v Českém Těšíně, a to konkrétně v prostorách základní školy na ulici Slovenská 1. Zájem ze strany studentů byl značný a hned v prvním roce se zcela naplnily dvě třídy zájemců o vzdělání ve zdravotnictví.

Otevření Střední zdravotnické školy AGEL bylo již v minulém roce reakcí na dlouhotrvající nedostatek zdravotnického personálu v Česku. „Situaci v českém zdravotnictví, které sužuje nedostatek zdravotnického personálu, jsme se rozhodli řešit aktivně sami. V roce 2017 jsme proto zřídili vlastní školu v Ostravě-Koblově. Jak se ukázalo, zájem žáků je velký. I na něj tedy reagujeme a nyní otevíráme její další pobočku v Českém Těšíně, odkud k nám aktuálně řada studentů dojíždí,“ prozrazuje předseda představenstva společnosti AGEL MUDr. Milan Leckéši, s tím, že skupina AGEL má všechny předpoklady k tomu, aby zdravotnickou školu provozovala a vychovala v ní kvalitní absolventy s jasnou pracovní perspektivou. Studenti budou totiž již od počátku svého studia těsně propojení s praxí a navíc získají zázemí silného a stabilního zaměstnavatele i jistotu budoucího uplatnění a profesní perspektivy.

Do prvního ročníku ve Střední zdravotnické škole AGEL v Českém Těšíně aktuálně nastoupilo 56 studentů ve dvou oborech denního maturitního studia – Zdravotnický asistent a Zdravotnické lyceum. „Počet přijatých studentů do prvního ročníku denního studia je v Ostravě i Českém Těšíně srovnatelný s loňskem a celkově tak nyní máme na obou pobočkách přes 200 studentů v 1. a 2. ročnících oborů zdravotnický asistent, laboratorní asistent a zdravotnické lyceum,“ prozrazuje ředitel AGEL Střední zdravotnické školy Ing. Vladimír Janus a dodává, že zájem ze strany studentů byl při přijímacím řízení dokonce ještě vyšší než v loňském roce.

„Zájem studentů i jejich rodičů je pro nás jasným důkazem toho, že jdeme správnou cestou.  Zdravotnictví je i pro současnou generaci zajímavý obor, a my jim chceme ukázat, že práce zdravotníka má své kouzlo i řadu výhod. V Českém Těšíně nám v této oblasti bude partnerem i naše Nemocnice Český Těšín, v níž budou moci studenti absolvovat některé praktické lekce,“ dodává Ing. Vladimír Janus.

Sídlem českotěšínského pracoviště školy se stala budova základní školy Slovenská 1, kde si Střední zdravotnická škola AGEL pronajímá nevyužité prostory. Zřízení pobočky AGEL Střední zdravotnické školy zde přitom uvítalo i vedení města.

„Je nám ctí, že si společnost AGEL pro svou školu vybrala právě naše město. Český Těšín se vždy pyšnil dovětkem město škol a Vyšší, a následně Střední zdravotnická škola zde poskytovala vzdělání mladým dívkám od roku 1945 až do roku 1977. Měla vynikající výsledky, ale bohužel nám byla rozhodnutím stranických orgánů odebrána a přestěhována do Karviné. Mám radost z rozšíření nabídky středních škol v našem městě, z podmínek, které se pro vzdělávání středního zdravotního personálu podařilo vytvořit, stejně jako z velkého zájmu studentů,“ sdělil starosta města Ing. Vít Slováček s tím, že dívky a chlapci z Těšínska již nebudou muset dojíždět za vzděláním do jiných měst. „Věřím, že škola, praxe a návazná nabídka zaměstnání v místě bydliště pomohou udržet mladé lidi na Těšínsku,“ dodal starosta.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL