Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

AGEL podpořil inovace ve zdravotnictví na pražském Smart Health Hackathonu

30.10.2018

Nadšenci pro inovace v medicíně nejen z České republiky se tento víkend sjeli do Prahy na vůbec první medicinský hackathon ve střední Evropě. Akce zaměřené na inovace v medicíně se zúčastnili IT specialisté, lékaři či medici, kteří společně soutěžili v rámci 48hodinového nonstop inovačního maratonu a hledali řešení na vybrané zadané problémy medicíny. Aktivním partnerem této akce přitom byla i skupina AGEL, která účastníkům nabídla nejen mentory a rozhodčí z vlastních řad, ale také vlastní specifikaci zadání soutěžních témat, na které měli účastníci hledat řešení.

„Akce byla maximálně inspirativní a pozitivní. Sešly se zde desítky mladých talentovaných lidí, kteří jsou navíc zapálení pro svůj obor. Atmosféra byla opravdu báječná a účastníci přinesli plejádu inspirativních nápadů, které by nám mohly pomoci vylepšit zdravotnickou péči, ale třeba i každodenní život,“ hodnotí akci Ing. Karel Kantor, předseda představenstva společnosti AGEL RESEARCH a.s., s tím, že inovace jsou pro skupinu AGEL, která je největším poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě, významným tématem.

Prvního českého CEEHACKS Smart Health Hackathonu 2018 v prostorách 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy se zúčastnilo přes pět desítek řešitelů, kteří v celkem sedmnácti týmech po celý uplynulý víkend pracovali na vývoji nových řešení, která mají potenciál pro nemocnice, zpříjemní návštěvu lékaře, zlepší život lidem po úraze nebo pomohou dětem s rehabilitací.

„Za skupinu AGEL jsme účastníkům předložili k řešení problematiku logistiky pohybu pacienta, se zájmem o zkrácení čekacích dob. Jeden z týmů přišel s nápadem mobilní aplikace, která mne rozhodně zaujala,“ prozradil Mgr. Vladimír Grabowski, ředitel Vzdělávacího a výzkumného institutu AGEL o.p.s.

Vítězem celé akce se nakonec stal tým s názvem SLANG, který se zabýval digitalizací znakové řeči. Jeho členové získali hlavní cenu ve výši 100 000 korun, notebook a další dárky.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL