Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Novým generálním ředitelem zdravotnické skupiny AGEL se stane Aleš Herman

20.11.2018

Ředitelem největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě společnosti AGEL se od 1. 1. 2019 stane MUDr. Aleš Herman, Ph.D. Ten doposud vedl Institut klinické a experimentální medicíny. Aleš Herman nastoupí do funkce generálního ředitele společnosti AGEL a současně se stane předsedou představenstva akciové společnosti AGEL.

Rozhodl jsem se využít nabídku ze soukromého sektoru, kde budu moci využít svoje dosavadní znalosti a zkušenosti. Při řízení největší soukromé zdravotnické skupiny v ČR vidím celou řadu příležitostí. Jde totiž o dnes už neopominutelný segment zdravotnického systému, který se rozvíjí nejen v tuzemsku, ale v celém světě. Rád se na tomto rozvoji budu podílet jako ředitel skupiny AGEL v Česku a dalších zemích, kde tato společnost působí,“ uvedl ke svému budoucímu angažmá Aleš Herman.

Dosavadní generální ředitel a předseda představenstva MUDr. Milan Leckéši zůstává i nadále ve vedení skupiny.

MUDr. Aleš Herman, Ph.D. absolvoval Lékařskou fakultu Karlovy univerzity v Hradci Králové a má atestaci z interního lékařství a kardiologie. V roce 2000 zde dokončil postgraduální studium. Pracoval na I. interní klinice Fakultní nemocnice v Hradci Králové a dále jako vedoucí pracoviště invazivní kardiologie v Krajské nemocnici Pardubice, které v letech 2001 až 2002 zakládal. S vedením nemocnice se podílel na vybudování nového Kardiocentra. Byl předsedou Vědecké rady a členem představenstva České lékařské komory, je členem Kardiologické společnosti ČLS JEP a zastával funkci tajemníka akreditační komise kardiologie. Ředitelem IKEM byl jmenován k 1. 10. 2011 tehdejším ministrem zdravotnictví doc. MUDr. Leošem Hegerem, CSc. V roce 2016 byl vyhlášen Manažerem roku v odvětví Zdravotnictví a vyhodnocen v TOP 10 Manažerů roku napříč odvětvím, obdržel také Cenu za inovace pro udržitelný rozvoj. Další manažerské ocenění získal v roce 2017 v rámci oceňování 100 nejlepších společností v České republice „Českých 100 nejlepších“. Vzdát se funkce ředitele IKEM se rozhodl k 31. 12. 2018.

AGEL je největším a nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. Skupina AGEL v současnosti provozuje v České republice a na Slovensku celkem 22 nemocnic, síť poliklinik, síť lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. Skupina AGEL zaměstnává 13 tisíc pracovníků. Loni bylo ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL v Česku a na Slovensku provedeno celkem 5,3 milionu ambulantních ošetření, 200 tisíc hospitalizací a narodilo se zde více než 13 tisíc dětí.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL