Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Skupina AGEL se rozrostla o společnost GYNAP

7.8.2019

Skupina AGEL, která je největším a nejúspěšnějším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě, se rozrostla o další zdravotnické zařízení - společnost GYNAP. Jedná se o privátní gynekologické centrum provozující ordinace v Olomouckém kraji ve městech Uničov, Slatinice a Konice.

„Společnost AGEL využívá akvizičních příležitostí, které zapadají do její stávající struktury zdravotnických zařízení a jsou zároveň komplementy již poskytované péče v daném regionu,” uvedl generální ředitel a předseda představenstva společnosti AGEL MUDr. Aleš Herman, Ph.D.

Ve společnosti GYNAP, která provozuje tři gynekologicko-porodnické ambulance, získala společnost AGEL 80procentní podíl. Zbývající 20procentní podíl vlastní MUDr. Pavel Soviar, který byl dosud jediným vlastníkem a i nadále zastává ve společnosti pozici vedoucího lékaře.

„Největší z pracovišť společnosti GYNAP je ambulance v Uničově, kde pracují souběžně dva lékaři s porodními asistentkami a je zde také ambulantní sálek, kde se provádějí ambulantní hysteroskopie bez celkové anestezie. V ambulanci v Konici a ve Slatinicích pracuje jeden lékař a sestra-porodní asistentka. Všechny ambulance poskytují standardní ambulantní péči o gynekologické pacientky i těhotné ženy. V ambulanci v Uničově pracuje navíc také lékařka se specializací v oboru lékařská genetika a provádí se zde genetická ultrazvuková vyšetření v těhotenství,“ říká MUDr. Marek Vaca, MBA, jeden z jednatelů společnosti GYNAP a současně primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk, která rovněž patří do skupiny AGEL.

Všechny tři ambulance jsou vybavené moderními lékařskými přístroji včetně kvalitního ultrazvuku a kardiotokografu. Společnost zajišťuje veškerou ambulantní péči v oboru s návazností na lůžková zařízení a specializované ambulance. V současné době má společnost GYNAP celkem 18 zaměstnanců. „V současné době se převádí a nastavují jednotlivé procesy ve společnosti GYNAP k začlenění do skupiny AGEL. Cílem je intenzivní spolupráce s nemocnicemi a laboratořemi společnosti Středomoravská nemocniční a celou skupinou AGEL,“ dodává MUDr. Marek Vaca.

Skupina AGEL provozuje v České a Slovenské republice 22 nemocnic, síť poliklinik, lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. V Olomouckém kraji patří do skupiny AGEL Jesenická nemocnice, Nemocnice Prostějov, Nemocnice Přerov a Nemocnice Šternberk, dále Poliklinika AGEL v Olomouci a specializovaná zdravotnická zařízení Dialýza Šumperk a Transfúzní služba Šumperk.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL