Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Skupina AGEL otevírá Vyšší odbornou školu zdravotnickou

30.8.2019

Nejenom žákům Střední zdravotnické školy AGEL se v pondělí 2. září otevřou brány školy v Ostravě – Koblově. Nově zde nastoupí také studenti prvního ročníku AGEL Vyšší odborné školy zdravotnické. Ti budou mít k dispozici moderně vybavené prostory školy a také speciální prostory ve Vítkovické nemocnici, neboť tříleté studium oboru Diplomovaná všeobecná sestra na vyšší odborné škole je již těsně provázáno s praxí od samého začátku.

„Po úspěšných dvou letech provozování střední zdravotnické školy jsme se rozhodli posunout vzdělávání v oblasti zdravotnictví ještě dále a nabídnout možnost studia i zájemcům o vyšší odborné vzdělání. Jak se za dva roky ukázalo, zájem o studium i práci ve zdravotnictví mladí lidé mají, a my jsme rádi, že to můžeme být právě my, kdo jim teoretické i praktické vzdělání v tomto prestižním oboru může nabídnout,“ říká Ing. Vladimír Janus, ředitel AGEL Střední zdravotnické a Vyšší odborné školy zdravotnické.

Trvalý nedostatek nelékařského zdravotnického personálu se před časem rozhodla řešit skupina AGEL vlastními silami. Na podzim 2017 společnost AGEL otevřela vlastní střední zdravotnickou školu v Ostravě-Koblově, a kvůli zájmu ze strany studentů o rok později otevřela pobočku v Českém Těšíně.

V září 2019 zahájí studium na středních školách v Ostravě a Českém Těšíně i nově zřízené Vyšší odborné škole celkem 350 studentů, přičemž na středních školách je to v oborech zdravotnický asistent, laboratorní asistent a zdravotnické lyceum.

„Otevření Vyšší odborné školy zdravotnické je splnění dalšího cíle, kterým chceme do českého zdravotnictví přivést plnohodnotné a kvalitní zdravotníky. Zároveň jde o přidanou hodnotu pro naše vlastní studenty, kteří mohou po dokončení střední školy plynule pokračovat v prostředí jim známém,“ doplňuje Ing. Vladimír Janus.

AGEL Střední zdravotnická a Vyšší odborná škola zdravotnická sídlící v Ostravě - Koblově je vybavena moderní technikou a odpovídá nejnovějším trendům potřebným pro moderní výuku. Díky návaznosti na zdravotnická zařízení, která provozuje skupina AGEL, škola realizuje nadstandardní praxi a současně je schopna nabídnout všem svým studentům pracovní uplatnění v průběhu i po ukončení studia. Výhodou studia na zdejších školách je navíc také stipendijní program skupiny AGEL, do kterého se mohou studenti zapojit.

„Studenti mohou absolvovat praxi v některém zdravotnickém zařízení skupiny AGEL, které si student sám zvolí. Mimo to škola nabízí rozsáhlý stipendijní program, který studentům nabízí až 4.800 korun měsíčně při závazku na 3 roky. Čerpání stipendia je zcela dobrovolné,“ uvádí ředitel Janus s tím, že již nyní mnoho studentů nastupujících do 2. a 3. ročníku střední školy se ve Vítkovické nemocnici angažují i ve svém volném čase a pracují zde v rámci dobrovolnické činnosti s dětmi i seniory.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL