Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Rozšířenou nabídku studijních oborů představí AGEL Střední zdravotnická škola v Českém Těšíně na dni otevřených dveří

9.12.2019

Nabídka studijních oborů na AGEL Střední zdravotnické škole v Českém Těšíně se od září rozšíří o Vyšší odbornou školu, konkrétně o obor Diplomovaná všeobecná sestra. Veškeré informace o nových studijních možnostech i oborech stávajících získají zájemci na Dni otevřených dveří, který se uskuteční ve čtvrtek 12. prosince od 14.00 do 17.00 hodin. Součástí programu budou i bezplatná vyšetření, která provedou zdravotníci z Nemocnice Podlesí a Nemocnice Český Těšín.

Škola přivítá zájemce o studium ve čtvrtek 12. prosince, kdy budou součástí programu také Dny zdraví, které škola připravuje společně s Nemocnicí Český Těšín a Nemocnicí Podlesí, které patří do skupiny AGEL. Na žáky a jejich rodiče se tak budou těšit společně s žáky a učiteli také zdravotníci z obou nemocnic, kteří bezplatně nabídnou základní vyšetření.

„Na všechny příchozí se pečlivě připravujeme a nabídneme hned několik vyšetření. Kromě běžného měření tlaku, cukru a saturace si návštěvníci budou moci ověřit funkci plic či si zkonzultovat svou životosprávu s nutriční terapeutkou, která provede i měření množství vody a tuku v těle. Zároveň zájemce provedeme po budově školy, jejíž prostředí jsme uzpůsobili studentům na míru a snažíme se, aby se tady cítili příjemně,“ uvedla zástupkyně ředitele českotěšínské zdravotnické školy PhDr. Karin Delongová. Školu si však nemusí prohlédnout pouze žáci základních škol, ale nabídka by mohla zaujmout také středoškoláky. Od září se totiž studium na AGEL Střední zdravotnické škole rozšíří o vyšší odbornou školu, na které bude otevřen obor Diplomovaná všeobecná sestra.

Navazující studium na Vyšší odborné škole vyplynulo z požadavků zaměstnavatelů, jejichž zájem o zdravotnické profese je na trhu práce stále znatelný. Díky zázemí nemocnic v kraji může škola žákům zajistit nejenom nadstandardní odbornou praxi už od samého začátku studia, ale také možnost zaměstnání po dokončení studia i v jeho průběhu. Stipendijní program společnosti AGEL pro studenty střední i vyšší odborné školy je další nespornou výhodou. AGEL Střední zdravotnická škola působí od roku 2017 v Ostravě a od roku 2018 v Českém Těšíně.

Den otevřených dveří bude probíhat také v ostravském sídle AGEL Střední zdravotnické školy a vyšší odborné školy, a to ve stejném termínu (12. prosince od 14.00 hodin).

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL