Skupina AGEL se významně podílela na úspěchu ženského tenisového turnaje

18.8.2020

Díky podpoře Laboratoří AGEL a zajištění zdravotní péče skupinou AGEL proběhl k naprosté spokojenosti hráček i zastřešující ženské tenisové asociace WTA v tenisovém areálu Sparta Praha ženský mezinárodní tenisový turnaj. Vyhrála ho světová tenisová dvojka Simona Halepová z Rumunska, čtyřhru vyhrály Češky Lucie Hradecká s Kristýnou Plíškovou.

Turnaj byl první oficiální mezinárodní sportovní akcí na území České republiky po mnohaměsíční koronavirové přestávce. „Byl to zcela výjimečný turnaj, důraz na zdravotní zabezpečení a testování všech hráček i organizátorů byl ze strany WTA extrémní. Náročné požadavky jsme mohli splnit díky spolupráci se skupinou AGEL,“ uvedl ředitel turnaje David Trunda.

Účastnice a organizátoři turnaje byli po celou jeho dobu v pomyslné bublině, před jejím vstupem museli všichni prokázat negativní covid test, když testování se opakovala každých pět dnů. Díky testovací laboratoři přímo v dějišti turnaje vše probíhalo rychle a operativně. „Bylo provedeno 679 PCR testů a 156 rychlotestů, žádný z nich nebyl pozitivní. Výsledky jsme měli k dispozici vždy druhý den, díky čemuž jsme mohli spolehlivě informovat všechny aktéry, že se pohybují v bezpečném prostředí,“ doplnil Trunda.

„Vše se zvládlo dobře, cítily jsme se tu bezpečně,“ pochvalovala si vítězka turnaje Simona Halepová, která vynechala z obav z koronaviru před týdnem turnaj v Palermu a dnes se odhlásila ze stejného důvodu z US Open. O to cennější je její uznání směrem k českému turnaji.