Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Zdravotnická skupina AGEL zahájila modernizaci přístrojového vybavení, špičkovou diagnostiku zpřístupní i lidem v menších městech

22.9.2020

Špičkové radiodiagnostické přístroje za více než 200 miliónů korun nainstaluje do svých zdravotnických zařízení v Česku a na Slovensku zdravotnická skupina AGEL. Díky rozsáhlému investičnímu projektu budou obměněny nejen starší přístroje, ale novými magnetickými rezonancemi budou nově vybaveny také nemocnice v regionech, kde tato vyšetřovací metoda dosud chyběla. To zkvalitní diagnostické možnosti lékařů nejen v samotných nemocnicích, ale i ostatním poskytovatelům zdravotní péče v regionech.

Pro vysoké rozlišení snímků a šetrnost vůči pacientovi je vyšetření magnetickou rezonancí pro mnohé medicínské obory klíčovou metodou při diagnostice široké škály onemocnění a poruch. „Vzhledem k personálním nárokům i vyšším pořizovacím a provozním nákladům nepatří magnetické rezonance v českých a slovenských nemocnicích ke standardu. Bohužel i dnes musí pacienti v některých regionech za touto specializovanou péčí dojíždět dlouhé hodiny. Naším cílem proto byla nejen modernizace vybavení, ale především zlepšení dostupnosti nejmodernější péče,“ uvedl předseda představenstva společnosti AGEL a.s. MUDr. Aleš Herman, Ph.D.

V rámci tohoto investičního projektu skupina AGEL pořídí celkem 11 nových magnetických rezonancí v České republice a na Slovensku. První přístroj bude nainstalován v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí již na přelomu letošního a příštího roku. „Nemocnice ve Valašském Meziříčí je jedním z příkladů regionu, kde toto vybavení zásadním způsobem chybí. Pacienti musí na vyšetření dojíždět do Ostravy či Olomouce, což je více než hodina cesty. V případě, kdy nejste zdravotně v pořádku a trpíte bolestmi, je tak náročné cestování velmi nepříjemné,“ doplnil Herman s tím, že další instalace budou v jednotlivých zdravotnických zařízeních probíhat postupně až do konce roku 2022.

Magnetická rezonance je velmi moderní vyšetření, které nepracuje na principu rentgenových paprsků, ale využívá velmi silného magnetického pole. Jedná se o bezpečné vyšetření, které dokáže snímkovat strukturu tkání do nejmenších detailů. Právě díky magnetické rezonanci se zefektivnila diagnostika v řadě medicínských oborů - neurologii, ortopedii, pediatrii, traumatologii, onkologii a dalších oborech.

Skupina AGEL je nejúspěšnějším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. Skupina provozuje síť nemocnic, poliklinik, lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. Zaměstnává 13,5 tisíce osob.

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL