Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Zdravotnická skupina AGEL si připomíná Mezinárodní den lékařů

1.10.2020

Skupina AGEL, která je nejúspěšnějším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě, poblahopřeje svým lékařům k Mezinárodnímu dni lékařů. Ten si připomínáme 1. října a slaví se od roku 1984.

Skupina AGEL zaměstnává celkem 13,5 tisíce zaměstnanců, lékaři přitom tvoří bezmála čtvrtinu všech pracovníků. Na lékaře a jejich svátek vedení skupiny AGEL nezapomnělo a kromě gratulace jim jako poděkování byl předán i drobný dárek.

„Povolání lékaře je náročné a obdivuhodné zároveň. Právě dovednosti a znalosti lékařů často pomáhají zachraňovat lidské životy. Také proto si lékaři bezesporu svůj den zaslouží. A lékařům, kteří pracují ve zdravotnických zařízeních naší skupiny, bych chtěla za jejich profesní umění, každodenní nasazení při poskytování špičkové péči a také jejich empatii k pacientům moc poděkovat,“ uvedla Ing. Miroslava Sumková, členka představenstva společnosti AGEL a.s. zodpovídající za personální oblast.

V posledních měsících jsou to právě lékaři i zdravotní sestry, kteří se dostávají ještě více do povědomí laické veřejnosti, a to v souvislosti s pandemií koronaviru. Na nich záleží, aby pacientům poskytovali profesionální a vysoce odbornou péči i v této nelehké době. „Jsme velmi rádi, že díky obrovskému nasazení našich lékařů se dostává potřebné péče všem pacientům. Naši lékaři, jako vždy v podobně náročných situacích, dokazují, že se právě k těmto výzvám umějí postavit čelem,“ vyzdvihla Ing. Sumková.

Jak dále připomenula, skupina AGEL je vyhledávaným zaměstnavatelem, který nabízí lékařům odborný růst a prostředí pro kvalitní a odbornou profesionální péči. Zdravotnická zařízení skupiny AGEL disponují akreditovanými pracovišti pro vzdělávání lékařů i nelékařských zdravotnických pracovníků.

AGEL je nejúspěšnějším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. Jen v České republice v současné době AGEL provozuje síť nemocnic, poliklinik, lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. Od roku 2006 působí AGEL také na Slovensku.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL