Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

AGEL Střední zdravotnická škola letos slaví 5 let. Těší se velkému zájmu i oblibě

13.9.2021

Za tak krátkou dobu se škola se sídlem v Ostravě rozrostla o pobočku v Českém Těšíně a přibyla k ní i AGEL Vyšší odborná škola zdravotnická v Ostravě, Českém Těšíně a letos nově i v Přerově. „Zájem o zdravotnické nelékařské profese stále roste,” říká zástupkyně ředitele Mgr. Alžběta Panáková.

Impulsem k založení nové zdravotnické školy byl dlouhodobý nedostatek středního zdravotnického personálu v Česku. Proto se společnost AGEL, která patří k největším poskytovatelům zdravotnické péče v České republice, rozhodla založit vlastní zdravotnickou školu. Ta si během pár let vybudovala své jméno a dnes je velmi žádanou a oblíbenou školou. Důkazem toho je nejen hojně vyhledávaný kvalifikační kurz Sanitář, který škola pořádá, ale také stoupající množství obdržených přihlášek ke studiu. O studium na AGEL Střední zdravotnické škole se letos na jaře ucházelo 305 zájemců. Pozadu nebyla ani AGEL Vyšší odborná škola zdravotnická, která v přijímacím řízení pro rok 2021/2022 obdržela celkem 192 přihlášek.

„Zájem o zdravotnické nelékařské profese stále roste. Vnímáme to nejen na množství zaslaných přihlášek, které se každoročně zvyšuje, ale také na enormním zájmu o kvalifikační kurz Sanitář. AGEL Střední zdravotnická škola v Ostravě přivítala své první studenty v roce 2017. Tehdy do prvního ročníku nastoupilo ke studiu celkem 90 žáků. O rok později jsme otevřeli novou pobočku střední zdravotnické školy v Českém Těšíně. K tomu nám přibyly naše AGEL Vyšší odborné školy a tak se stalo, že za necelých 5 let jsme se rozrostli téměř o pětinásobek. V září nám do školních lavic usedlo více než 200 nových studentů,“ těší zástupkyni ředitele AGEL SŽŠ A VOŠ Mgr. Alžbětu Panákovou.

Škola svým studentům vytvořila učebny simulující nemocniční pokoje a k dispozici mají zároveň kvalitní zázemí s řadou nových odborných pomůcek ke studiu. Žáci mohou studovat celkem tři studijní obory - Praktická sestra, Laboratorní asistent nebo Zdravotnické lyceum. AGEL Vyšší odborná škola pak umožňuje studovat obor Všeobecná diplomovaná sestra v prezenční i kombinované formě. Vzhledem k zázemí, které je poskytováno skupinou AGEL, je všem žákům zajištěna odborná praxe ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL.

„V letošním roce jsme zaznamenali mnohonásobně vyšší zájem o studium na vyšší odborné škole než v předchozích letech. Velký zájem byl především o kombinovanou formu studia, kdy počet zaslaných přihlášek převažoval nad přihláškami k prezenčnímu studiu. Velkou roli sehrála také propagace přímo na AGEL Střední zdravotnické škole, neboť ve studiu na VOŠ pokračují i studenti z řad našich historicky prvních maturantů,“ popisuje vedoucí AGEL Vyšší odborné školy zdravotnické Mgr. Hana Pokorná.

O tom, že školu navštěvují studenti s láskou a se zájmem o svou budoucí profesi svědčí i letošní léto. Přes 40 žáků se dobrovolně přihlásilo k letní brigádě ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL. „Žáci si přes léto zvolili formu brigády v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice, Nemocnice AGEL Český Těšín a v Nemocnici AGEL Třinec-Podlesí. Aktivita žáků a chuť do práce nás velmi mile překvapila. Těší nás, že i přes léto se žáci chtějí vzdělávat a prakticky se tak připravovat na maturitní zkoušku. Odborná praxe je jednou z částí maturitní zkoušky, na kterou klademe velký důraz,“ vysvětluje Mgr. Alžběta Panáková a dodává, že mnoho žáků také vypomáhalo v nemocnicích a odběrových místech v období té největší pandemie.

Pátý rok existence školy přináší hned několik milníků. AGEL Střední zdravotnická škola v Českém Těšíně uvítala v září své první maturanty, novinkou na podzim bude zahájení nového kvalifikačního kurzu Ošetřovatel v Ostravě. Velkou událostí bylo také otevření nové AGEL Vyšší odborné školy v Přerově, která je první pobočkou v Olomouckém kraji.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL