Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Dozorčí rada Skupiny AGEL vyhodnotila uplynulý rok

18.10.2021

Skupina AGEL vloni oslavila již 30 let od svého vzniku. V České republice a na Slovensku je počtem téměř 14 000 pracovníků vyhledávaným zaměstnavatelem, který nabízí svým zaměstnancům odborný růst a prostředí pro kvalitní a odbornou profesionální péči. Většina zdravotnických zařízení skupiny disponuje akreditovanými pracovišti pro vzdělávání lékařů a nelékařských zdravotnických pracovníků.

Od roku 2015 Skupina AGEL nevyplácí dividendy, ale celý svůj zisk reinvestuje zpět do svých zdravotnických zařízení s cílem neustále vylepšovat úroveň poskytované péče. Skupina AGEL dosáhla v roce 2020 konsolidovaného zisku 1,2 miliardy korun po zdanění. Částku 1 305 812 214 korun investovala zpět do svých zdravotnických zařízení. Mimo jiné se jednalo o investice, kterými Skupina AGEL umožnila v době vrcholící covidové pandemie v krátkém čase reagovat na nutnost hromadného testování obyvatel – příkladem je vysokokapacitní laboratorní analyzátor COBAS, kterým laboratoř dokáže najednou vyhodnotit až 900 vzorků, a tím zvýšit kapacitu laboratoře čtyřikrát. Další investice směřovaly do ná-kupu pokročilých zobrazovacích technologií, výbavu gastroenterologických pracovišť, operačních sálů, kardiologických a onkologických pracovišť.

Skupina AGEL provozuje v ČR a na Slovensku desítky nemocnic a dalších špičkových specializovaných zdravotnických zařízení o více než 5300 lůžkách, síť poliklinik, lékáren, laboratoří a distribučních společností. V uplynulém roce bylo ve zdravotnických zařízeních Skupiny AGEL hospitalizováno 185 000 pacientů a provedeno 66 000 operací. Vloni se ve zdravotnických zařízeních AGEL narodilo na 14 000 dětí.

Skupina zřizuje velmi žádanou AGEL Střední zdravotnickou školu a Vyšší odbornou školu zdravotnickou na pobočkách v Ostravě-Koblově, Českém Těšíně a nově byla pro velký zájem o studium otevřena také pobočka v Přerově.

I v následujícím roce Skupina AGEL plánuje rozsáhlé investice do nových nemocničních pavilonů a přístrojové techniky a dalšího odborného rozvoje zdravotnického personálu.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL