Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Testovací týmy Poliklinik AGEL zajišťovaly testování hráček, organizátorů i diváků na tenisovém turnaji o Pohár Billie Jean Kingové

9.11.2021

Finálový tenisový turnaj Pohár Billie Jean Kingové, který byl letošní největší sportovní akcí pořádanou letos v České republice, by se jen těžko uskutečnil bez nasazení laboratorních specialistů ze zdravotnických zařízení skupiny AGEL. Po celou dobu prestižního turnaje byly u pražské O2 areny a v blízkém okolí k dispozici 3 týmy provádějící antigenní i PCR testování.

„Dvě odběrová místa byla umístěna přímo vedle haly v mobilních kontejnerových jednotkách. Jeden byl určen pro testování zaměstnanců O2 areny a dalších pracovníků, kteří se starali o hladký průběh turnaje. Druhý pak byl určen pro testování diváků, kteří se mohli nechat otestovat předtím, než vstoupili do útrob haly. Poslední testovací tým byl k dispozici jen pro hráčky a jejich týmy přímo v hotelu, ve kterém byli reprezentanti ubytováni,” řekla Ing. Bc. Martina Štolová, ředitelka laboratoří Poliklinik AGEL, které zajišťovaly celé toto testování.

Během konání Poháru Billie Jean Kingové zdravotníci provedli 1600 antigenních testů a téměř 2100 PCR stěrů, které následně odváželi řidiči do laboratoří Polikliniky AGEL Plzeň, kde je zkušení laboranti zpracovávali a odborný vysokoškolsky vzdělaný personál je vyhodnotil v řádu hodin.

„V této mimořádné době je vedle očkování důkladné testování jedinou cestou, jak uspořádat velkou sportovní akci. Jen díky pravidelnému testování a přísně nastavenému a důsledně dodržovanému systému tzv. bublin se nám podařilo celé tenisové mistrovství světa s desítkami tisíc diváků, s hráčkami a realizačními týmy z 12 států a s několika stovkami organizátorů úspěšně dokončit. Dík patří skupině AGEL za její non-stop nasazení, stejně jako všem aktérům, za dodržování nastavených pravidel,“ uvedl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Mezi posledními testovanými byly české tenistky, které negativní výsledky potřebovaly pro svou cestu na Turnaj mistryň v Mexiku. Snad jim naše testování přinese na poslední akci sezóny štěstí.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL