Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Letošní rok byl plný novinek a příjemných překvapení, říká ředitel AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické

30.12.2021

Pátý rok existence školy přinesl hned několik důležitých milníků. V červnu letošního roku odmaturovali historicky první maturanti v Ostravě. V září škola uvítala ve školních lavicích první budoucí maturanty v Českém Těšíně. Velkou událostí bylo také otevření nové AGEL Vyšší odborné školy v Přerově, která je první pobočkou v Olomouckém kraji a bylo toho mnohem více.

„V roce 2021 jsme zahájili již 5. rok své činnosti. Letošní rok byl plný novinek a příjemných překvapení, v rámci bilancování můžeme uplynulý rok hodnotit jako úspěšný. Škola si získala u odborné i laické veřejnosti velmi dobrý kredit. Důkazem je počet zájemců o studium pro školní rok 2021/2022, kdy se nám na střední školu hlásilo více než 300 uchazečů a na vyšší odbornou školu přibližně 180 uchazečů. V rámci VOŠZ bylo naší snahou maximálně vyjít vstříc potřebám zdravotnických zařízení skupiny AGEL, kdy značnou část studentů tvoří právě jejich zaměstnanci. Máme za sebou i úspěšné absolvování prvních maturitních zkoušek a slavnostní vyřazení 81 absolventů školy,“ popisuje Bc. Ing. Vladimír Janus ředitel AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické.

Velkou novinkou v roce 2021 bylo otevření vyšší odborné školy zdravotnické v Přerově, která nabízí akreditovaný obor Diplomovaná všeobecná sestra v denní i kombinované formě. Na podzim tohoto roku škola po úspěšně akreditaci zahájila první výuku v akreditovaném kvalifikačním kurzu Ošetřovatel. V souběhu s hlavní činností školy, organizuje škola také akreditovaný kvalifikační kurz Sanitář, který od počátku absolvovalo více než 80 absolventů, z nichž značná část nastoupila do pracovního poměru v zařízeních skupiny AGEL.

„Na začátku listopadu nás všechny mile překvapilo ocenění za mimořádný počin, které získala ostravská zástupkyně ředitele Mgr. Alžběta Panáková. Do soutěže o nejlepšího zástupce ředitele školy Zlatá karabina 2021 ji tajně přihlásili kolegové. O její nominaci jsem se dozvěděl na poslední chvíli, kdy mě zaměstnanci informovali a poprosili, abych zajistil její osobní účast na pražské konferenci, kde za zvuku fanfár převzala ocenění. Jsem velmi hrdý na svůj tým a paní Panákové ještě jednou gratuluji k úspěchu,“ říká Bc. Ing. Vladimír Janus.

Překvapení přicházela i z řad studentů. Přes 40 žáků se totiž dobrovolně přihlásilo k letní brigádě ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL. „Aktivita žáků a chuť do práce nás velmi mile překvapila. Těší nás, že i přes léto se žáci chtěli vzdělávat a prakticky se tak připravovat na maturitní zkoušku,“ vysvětluje ředitel školy a zároveň dodává, že k dobrovolným aktivitám se žáci hlásili i v průběhu školního roku. „Rád bych poděkoval žákům, kteří se na podzim dobrovolně hlásili k výpomoci ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL. V době pandemie, tak posílili nelékařský zdravotnický personál napříč Moravou a Slezskem,“ popisuje Bc. Ing. Vladimír Janus.

„Rád bych ještě vyzdvihl úspěch našich budoucích maturantek z Českého Těšína. Celkem tři žákyně oboru Zdravotnický asistent představily v pražském IKEMu svůj projekt, ve kterém řešily zlepšení kvality ošetřovatelské péče o nemocné. V soutěži Hartmann School Awards obhájily z celkem 11 zdravotnických škol v České republice první místo,“ usmívá se ředitel školy.

V roce 2022 čekají pobočku v Českém Těšíně první maturitní zkoušky a také první absolutoria studentů vyšší odborné školy zdravotnické v Ostravě. „Nadále bychom chtěli udržet a dále rozvíjet velmi dobré jméno školy, kvalitu vzdělávání a samozřejmě i velmi kvalitní a širokou spolupráci v rámci celé skupiny AGEL. Byl to velice dobrý rok,“ uzavírá ředitel Bc. Ing. Vladimír Janus.

zpět na novinky

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL