Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Tenistkám na Livesport Prague Open 2022 poskytují péči zdravotníci z AGELu

27.7.2022

Od soboty 23. července se na tenisových kurtech v areálu TK Sparta Praha koná tradiční ženský tenisový turnaj Livesport Prague Open 2022. I pro tento roční zajišťuje společnost Dopravní zdravotnictví a.s., která provozuje síť Poliklinik AGEL, kompletní zdravotní a lékařskou péči pro hráčky i jejich realizační týmy po celou dobu trvání turnaje. Pro turnaj byl vyčleněn i jeden sanitní vůz s veškerým potřebným vybavením

„Hráčkám jsou k dispozici čtyři zdravotníci a jeden lékař, kteří jsou připraveni k poskytnutí nezbytné zdravotní péče a ošetření. Kromě této péče jsou schopni zajistit i výjimečné požadavky hráček i členů výprav jako je očkování proti onemocnění Covid-19 nebo odborná vyšetření, která poskytuje nedaleká Poliklinika AGEL Praha Italská,” informuje Ing. Bc. Martina Štolová, ředitelka Laboratorního komplementu Dopravního zdravotnictví s tím, že účastníky turnaje doposud nejčastěji trápily zdravotní potíže související s tropickými teplotami.

„Během úvodních dnů turnaje jsme naštěstí neměli mnoho práce, kromě pomoci těm, kteří trpěli důsledky tropických teplot. Pomáhali jsme hlavně divákům a zatím nejvážnějším zásahem byla pomoc sběrači míčků, který zkolaboval na kurtu během úterního utkání. Naštěstí to byla jen chvilková nevolnost a již je v pořádku," uvedla Ing. Bc. Martina Štolová.

Hlavní soutěž tenisového turnaje WTA 250 Livesport Prague Open 2022 letos probíhá v termínu od 25. do 31. července na betonových kurtech v areálu TZ Sparta Praha ve Stromovce. V turnaji se představí celkem 66 hráček v deblových zápasech a čtyřhře. Nechybí ani české hvězdy Barbora Krejčíková či Marie Bouzková.

„Práce zdravotníků na každém tenisovém turnaji je nesmírně důležitá, nikdy nevíte, co se může stát. Ať nám, hráčům na kurtu, či komukoli ze dvou tisíců diváků, proto je dobře, když všichni vědí, že rychlá a kvalitní zdravotnická pomoc je nablízku,“ uvedla hráčka TK Sparta Praha a dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL