Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Patnácté Sympozium AGEL bude patřit digitalizaci i léčbě v době covidové

5.10.2022

Do hanácké metropole 5. a 6. října zavítá z Česka i Slovenska 650 odborníků z oboru zdravotnictví na XV. Sympozium AGEL s podtitulem Zdravotnictví v době covidové, které se koná pod záštitou Ing. Tomáše Chreneka, Ph.D., předsedy dozorčí rady AGEL a.s..

V rámci panelové diskuze se na jedné z nejvýznamnějších konferencí v zemi bude debatovat o současné podobě digitalizace a elektronizace ve zdravotnictví, v odborné sekci se pak přednášející specialisté zaměří na zdravotní témata související s covid-19. Účastníci prestižní odborné akce se také seznámí s unikátní 3D technologií aplikovanou při operačních výkonech, kterou bude prezentovat tým z Telemedicínského centra Nemocnice AGEL Třinec- Podlesí.

Ve středu přednáškový blok zahájí profesor RNDr. Ladislav Dušek, Ph.D. ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR s odbornou prezentací Doba Covidová, hlavní sál kongresového hotelu NH Collection Olomouc poté bude patřit panelové diskuzi na téma Digitalizace - realita českého a slovenského zdravotnictví. „Digitalizace je v dnešní době jedním ze základních kamenů elektronizace zdravotnictví,” říká MUDr. Marie Marsová, MBA, místopředsedkyně představenstva společnosti AGEL.

Čtvrtek 6. října bude na Sympoziu AGEL patřit odbornému lékařskému i nelékařskému programu, nově je akce navíc po oba dny rozšířena o robotickou a virtuální sekci. „Prezentovat budeme kolegům moderní technologie, které mohou pomáhat nejen při kardiologických výkonech a konzultacích. Na jednotlivých stanovištích bude možné vidět technologii 3D tisku, která je již několik let využívána pro simulace před samotným výkonem, dále proces předoperačního plánování a vzdálenou konzultaci nad 3D daty pomocí virtuální reality. V neposlední řadě představíme vrchol technologického pokroku 3D oblasti u nás v Podlesí, a to využívání mixované reality během výkonů,” přibližuje unikátní virtuální sekci Ing. Jan Hečko, vedoucí biomedicínský inženýr Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL