Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Zachraňovat lidské životy umí díky Skupině AGEL už předškoláci

7.12.2023

Na 180 předškoláků z mateřských škol v Moravskoslezském kraji by si nyní mělo hravě poradit v krizových situacích vyžadujících záchranu lidského života. Děti z celkem 6 mateřských škol totiž absolvovaly kurz Malý záchranář, který pro předškoláky organizuje Skupina AGEL. Cílem kurzu je seznámit děti s vhodným postupem v případě krizových situací.

Dostat se do krizové situace ohrožující život může člověk v jakémkoliv věku. Společnost AGEL se proto aktuálně zaměřila na ty nejmenší, pro které připravila akci zaměřenou na edukaci správného postupu při řešení krizových situací. „Předškoláci samozřejmě ještě nezvládnou poskytnout plnohodnotnou první pomoc, to ale neznamená, že nemohou někomu zachránit život,“ říká Ing. Daniela Puklová, personální specialistka společnosti AGEL, která kurz Malý záchranář nabídla letos poprvé.
Cílem akce je především naučit předškolní děti správně reagovat – zachovat klid a zavolat pomoc. „Děti se učí především zavolat na tísňovou linku, zapamatovat si to správné číslo, případně pak poskytnout dílčí první pomoc s ohledem na jejich věk a možnosti,“ dodává Daniela Puklová.
Akce Malý záchranář se zúčastnily děti ze 3 mateřských škol v Novém Jičíně, ze 2 v Ostravě a 1 ve Věřňovicích na Karvinsku. „Celkem jsme proškolili 180 předškoláků, samozřejmě zábavnou formou odpovídající jejich věku. Zpětná vazba dětí i pedagogů byla skvělá, myslím, že si akci všichni moc užili,“ hodnotí Ing. Daniela Puklová s tím, že akce vznikla jako součást firemního projektu HR AKADEMIE – vzdělávání v každém věku. 
A pochvaly zaznívaly i ze strany školek: „Děti byly velmi nadšené. Celý zbytek dne si hrály na záchranáře. Také na druhý den jsme si o akci s dětmi povídaly a samy jsme byly překvapené, kolik si toho z akce zapamatovaly. Pan záchranář byl k dětem velmi milý, celý program měl krásně připravený a děti uměl zaujmout. Moc děkujeme,“ napsala Petra Froncová z MŠ Věřňovice. 

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL